boys-g814f33b78_1920

Παιδική Διατροφή και Συμμετοχή Οικογένειας

Γιατί η διατροφή των παιδιών είναι στο επίκεντρο;

Η παιδική διατροφή, σε συνάρτηση και συνεργασία με την οικογένεια, βρίσκεται στον πυρήνα των υπηρεσιών μου. Στην Ελλάδα περίπου το 40% των παιδιών ζούνε με υπέρβαρο ή παχυσαρκία, ενώ ο κίνδυνος να διατηρηθεί η παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή, με όλες τις πιθανές επιπλοκές, είναι αυξημένος.

Ποιος είναι ο στόχος της παρέμβασης;

Όταν θέλουμε να προσεγγίσουμε διατροφικά την ομάδα των παιδιών και εφήβων, δεν στοχεύουμε τόσο στην απώλεια βάρους, όσο στην εξισορρόπηση αυτού και διατήρηση ενός υγιούς βάρους με την πάροδο του χρόνου. Κυρίως, όμως, στοχεύουμε στην αποκατάσταση των μη θρεπτικών διατροφικών συνηθειών, στην υιοθέτηση ισορροπημένων γευμάτων, στη θέσπιση νέων συνηθειών άσκησης και θρέψης και στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθήσεων.

Θέλουμε υγιή παιδιά, με αγάπη για το φαγητό και όχι φόβο προς τα τρόφιμα. Θέλουμε να απομακρύνουμε τις άδικες και σκληρές διατροφικές απαγορεύσεις που μπορεί να στιγματίσουν την – υπό διαμόρφωση – σκέψη του παιδιού.

Ο ρόλος της οικογένειας

Μια επιτυχημένη διατροφική παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει το οικογενειακό σύστημα μέσα στο οποίο αυτά μεγαλώνουν και εξελίσσονται. Οι γονείς προσφέρουν πληθώρα ερεθισμάτων που σχετίζονται με τη διαδικασία του τρώγειν, διαμορφώνοντας έμμεσα συμπεριφορές, αντιλήψεις και συναισθήματα για το φαγητό.

Η οικογένεια, ερχόμενη στη διατροφική θεραπεία και εκπαίδευση, θα συμβάλλει συνεργατικά στην ανάγκη για αλλαγή ενός εκ των μελών της. Έτσι, δημιουργείται το κατάλληλο πλαίσιο αλλαγής για το παιδί. Με τη συνεργασία όλων των μελών θα συνδιαμορφωθούν νέες διατροφικές συμπεριφορές, ισχυροί πυλώνες για μακροπρόθεσμη αλλαγή.

Υγιή Παιδιά

Χτίζουμε το μέλλον των παιδιών με αγάπη για την τροφή

Παιδική παχυσαρκία

Σήμερα 40% των παιδιών ζούνε με υπέρβαρο ή παχυσαρκία

Ολιστική προσέγγιση

Τα παιδιά και οι έφηβοι ωφελούνται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα διατροφικής αντιμετώπισης

Διατροφή παιδιών και εφήβων

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;

Ως πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ και με 3ετή εμπειρία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, επιδιώκω να βάλω το δικό μου λιθαράκι στη σωστή διατροφική συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων μέσα από αναγνωρισμένες παιδαγωγικές μεθόδους.

Στο γραφείο, αναλαμβάνω το σχεδιασμό διατροφής παιδιών και εφήβων, τη συζήτηση με το παιδί και την καθοδήγηση της οικογένειας, παρέχοντας και δικό μου εκπαιδευτικό υλικό. Με απόλυτο σεβασμό στο αναπτυξιακό στάδιο και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Γιατί ο κόσμος ανήκει στα παιδιά του…

Τι ακριβώς παρέχεται στο γραφείο;

Παρέχεται αξιολόγηση του βάρους και της σύστασης σώματος του παιδιού και του εφήβου με τον ζυγό-λιπομετρητή Tanita MC780, αξιολόγηση της ανάπτυξης με τις ειδικές καμπύλες ανάπτυξης, ενώ λαμβάνεται πλήρες διατροφικό και ιατρικό ιστορικό σε συνεργασία με τον γονέα.

Σε περιπτώσεις ενδοκρινολογικών διαταραχών, κληρονομικών καταστάσεων ή άλλων νοσημάτων, σχεδιάζεται κατάλληλο εξατομικευμένο διαιτολόγιο σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, ενώ η συνεδρία βασίζεται στη διατροφική εκπαίδευση όλης της οικογένειας.

Σε περιπτώσεις παιδιών και εφήβων με διαβήτη τύπου 1, αλλά και διαβήτη τύπου 2, παρέχεται πλήρης διατροφικής καθοδόγηση με βάση το σχήμα ινσουλίνης και προτείνονται οι απαραίτητες αλλαγές, για την επίτευξη καλού γλυκαιμικού ελέγχου, και πάντα με την καθοδήγηση του επιβλεποντα ιατρού.

Όταν η συνεργασία με τον παιδίατρο ή παιδοενδοκρινολόγο κρίνεται απαραίτητη, η συνεδρία μπορεί να πραγματοποιηθεί από κοινού με συνεργάτη ιατρό, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια.

Επισκεφθείτε το γραφείο μας

Ωράριο 15:00 - 21:00

Κλείστε ραντεβού και ελάτε να συζητήσουμε από κοντά το διατροφικό σας πλάνο.

Εναλλακτικά μπορούμε να συζητήσουμε εξ’ αποστάσεως, μέσω Online συνεδριών.  (Στις online συνεδρίες οι μετρήσεις γίνονται από τον ενδιαφερόμενο, υπό την καθοδήγηση του διαιτολόγου.)

Ωράριο 09:00 - 21:00

Κλείστε ραντεβού και ελάτε να συζητήσουμε από κοντά το διατροφικό σας πλάνο.

Εναλλακτικά μπορούμε να συζητήσουμε εξ’ αποστάσεως, μέσω Online συνεδριών.  (Στις online συνεδρίες οι μετρήσεις γίνονται από τον ενδιαφερόμενο, υπό την καθοδήγηση του διαιτολόγου.)