Φιλοσοφία

Γνωριμία με την διαιτολόγο

Με χαρά σας καλωσορίζω

Είμαι κλινική διαιτολόγος και διατροφολόγος, με σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεργάζομαι με το Διαβητολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και, παράλληλα, διατηρώ το νεοσύστατο διαιτολογικό μου γραφείο στην Πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου στρέφεται στις ενδοκρινολογικές και μεταβολικές καταστάσεις παιδιών και εφήβων που ζουν με υπέρβαρο ή παχυσαρκία, με σακχαρώδη διαβήτη ή υπό καταστάσεις που κρίνεται απαραίτητη η αλλαγή διατροφικών συνηθειών.

Παράλληλα, δραστηριοποιούμαι στον τομέα των ενηλίκων με ανάγκη για ρύθμιση βάρους ή δεικτών υγείας, ορμονικές διαταραχές και κλινικές καταστάσεις. Μια ομάδα ενηλίκων που χρήζουν ειδικής διαιτητικής φροντίδας είναι οι γυναίκες σε μεταβατικές καταστάσεις της ζωής τους, γυναίκες σε εμμηνόπαυση, σε εγκυμοσύνη και σε θηλασμό, τις οποίες και αναλαμβάνω.

Ερευνητικά, ασχολούμαι με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, το στρες, τη γήρανση του κυττάρου και την επιγενετική.

Η φροντίδα προς τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου είναι για εμένα το κέντρο βάρους των συνεδριών, έως ότου η διατροφή που θα χτίσουμε να αφομοιωθεί και να αποτελέσει ένα οικείο μοτίβο ζωής.

Έχοντας εργαστεί 15 χρόνια σαν διαιτολόγος και 8 χρόνια στην εκπαίδευση, έχω ενσωματώσει εκπαιδευτικά εργαλεία στην διατροφική παρέμβαση, στην υιοθέτηση άσκησης και ενός εν γένει ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Η τροφή είναι αγάπη, είναι φροντίδα, αλλά και απόλαυση.

Φιλοσοφία

Ο πυλώνας της φιλοσοφίας μου, είναι η αλλαγή.

Be the change you want to see in the world, είπε ο M. Gandhi, και η δική μου επαγγελματική πορεία διερευνά τι θεωρείται αλλαγή, πώς μπορεί να επιτευχθεί η αλλαγή, τι έπεται μιας αλλαγής, μικρής ή μεγάλης, και πώς μπορεί να διατηρηθεί η αλλαγή. Κι επειδή το πώς τρεφόμαστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγεία μας, σωματική και ψυχική, αλλάζοντας τη διατροφή μας, θέτουμε τις βάσεις για μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή και την ευημερία μας.

Για εμένα κατέστη φανερό από την αρχή, ότι όλη η διαδικασία της αυτοφροντίδας και της αλλαγής είναι κάτι πολύ περισσότερο από το φαγητό. Αυτό θέλω να μοιραστώ μαζί σας κατά τη συνεργασία μας, φροντίζοντας ιδιαιτέρως το προσωπικό αίτημα με το οποίο έρχεται ο καθένας από εσάς στο γραφείο μου.

Έχω την εμπειρία να καθοδηγήσω διατροφικά άτομα που χρειάζεται να υιοθετήσουν εξειδικευμένο πλάνο διατροφής, σε όλα τα στάδια της ζωής τους, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, τρίτη ηλικία, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, γυναίκες σε εμμηνόπαυση, ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τρόπο ζωής ή διατροφική συμπεριφορά.

Και αυτό που μου αρέσει να σας θυμίζω…

…. it is more than food!